Biodrone får millionstøtte fra Innovasjon Norge og utvider teamet

15. desember 2023

391750924_822110643038678_878512748361943161_n

Droneselskapet Biodrone får 2,8 millioner i støtte til internasjonalisering av sin analyseplattform. Gründer Atilla Haugen er veldig fornøyd med støtten og bistanden Innovasjon Norge bidrar med.

– Innovasjon Norge har vært veldig dyktige til å identifisere muligheter og bistå oss i denne prosessen, sier Haugen.

I løpet av de siste to årene har Biodrone fokusert på å utvikle en plattform som bruker maskinlæring for å analysere dronebilder av store skogområder. Denne teknologien gjør det mulig for skogeiere å skape en digital tvilling av skogen sin og få innsikt i tilstanden til skogen.

Nytteområdene spenner seg fra telling av skog og identifisering av trefall til å forstå hvor det er behov for tiltak som ungskogpleie og uttak, deler Haugen.

Allskog som viktig pilotkunde

Utviklingen av løsningen har vært tett knyttet til samarbeidet med fremoverlente pilotkunder, spesielt Allskog.

– Vi har jobbet spesielt mye sammen med Allskog, som har kommet med mange innspill til oss underveis. De har vært tålmodige når ting har tatt lengre tid enn forventet, og vi håper de vil få stor nytte av løsningene våre i årene som kommer.

Karin Klingenberg Hokstad er markeds– og HR–direktør i Allskog. Hun er veldig fornøyd med å kunne samarbeide med Biodrone, og ser verdien av å være tidlig ute med å teste droneteknologi.

– Jeg tror vi bare er i begynnelsen på bruken av droner i skogen. Framover vil vi se heftige nye muligheter både for kunnskap og forretningsmuligheter, forteller hun.

Verdens største droneprodusent som samarbeidspartner

Biodrone har også fått internasjonal oppmerksomhet, spesielt fra DJI, verdens største droneprodusent, som inngikk et markedssamarbeid tidligere i år.

– Samarbeidet med DJI gjør at de markedsfører oss og Allskog som de mest spennende aktørene innen bruk av droner i skogbruket. Vår presentasjonsvideo vises nå på DJI sine globale nettsider for proffmarkedet, smiler Haugen.

Rigger teamet for videre vekst

Fra å være en enkeltmannsbedrift har Atilla Haugen gradvis styrket teamet med etablering av styre og investorer. Vegard Forbord fra investeringsselskapet Smart Norway ble daglig leder i høst, med betydelig erfaring fra andre gründerbedrifter. Lars Bendik Austmo, med erfaring fra blant annet NIBIO og Miljødirektoratet har også investert i selskapet.

På InnoCamp deltar Stækk med teknologiledelse. Biodrone leier inn utviklere fra flere selskap, og forventer å ansette egne utviklere i løpet av 2024.

– Det er svært positivt å se selskapet vokse, og vi får inn flere profesjonelle individer på alle nivåer av organisasjonen, kommenterer Atilla.

Når det gjelder fremtidsplanene, er Haugens mål klart:

– Nå skal jeg presentere portalen vi har utviklet for resten av verden. Alle skogeiere, kom til oss og lær mer om skogen din!

Vedlegg: