Biodrone får med eierne av Smart Media på laget

29. april 2021

Biodrone-Smart-Norway

Smart Norway AS investerer i selskapet som spesialiserer seg på dronetjenester til skog- og jordbruket. Nå rigges selskapet for vekst.

– Vi tror vi har litt erfaring, kompetanse og nettverk å bidra med etter 16 år som eiere av Smart Media og Camerat, sier daglig leder i Smart Norway Alexander Støvik Kjølstad.

Atilla Haugen er gründer og daglig leder av Biodrone, og er svært fornøyd med å få med seg nye eiere på laget.

– Det å ha med seg noen som har vært gjennom gründerfasen før, og som har vist at de har fått det til, det er veldig betryggende, sier Haugen.

Kartlegger skog og jordbruksareal

Selskapet rigger seg nå for vekst. Med ansettelse av flere dronepiloter, flere langvarige rammeavtaler på plass og et sterkt team i ryggen er dronegründeren klar til å satse.

– Vår spesialitet er å kartlegge skog- og jordbruksområder. Ved hjelp av kunstig intelligens kan vi for eksempel kartlegge og telle planter ned til 20 cm høyde. Det har stor verdi for kundene våre, og er svært besparende både når det gjelder tid og penger.

Selskapet jobber nå sammen med ulike forskningsinstitusjoner for å teste bruken av droner i til sprøyting og såing. Det jobbes også med å utvikle metodikk for deteksjon av svartelistede plantearter.

– Dette vil kunne revolusjonere måten man gjør dette arbeidet på, blant annet ved at det blir mer nøyaktig, mer effektivt og mer miljøvennlig, forteller Haugen.

Nærmere samarbeid med Smart Media og Camerat

Siden Smart Norway også er eier av Smart Media AS og Camerat AS, er det naturlig å se på hvordan et samarbeid mellom disse selskapene kan utvikles.

– Det viktigste for oss er at vi kan tilby gode løsninger for kundene våre framover, sier Kjølstad.